Дозволити не можна заборонити: що політики обіцяли з приводу легалізації зброї та грального бізнесу

Читать на русском
Слово і Діло згадує, що українські політики обіцяли з приводу легалізації зброї, проституції та грального бізнесу.

На початку січня в Україні знову заговорили про легалізацію вогнепальної зброї. Про доцільність переглянути відповідальність за незаконне поводження з ним заявили в «Народному фронті». Крім того, це питання підтримав генеральний прокурор Юрій Луценко. При цьому у Верховній Раді вже зареєстровані кілька законопроектів, що регламентують питання цивільної зброї та боєприпасів: «Про вогнепальну зброю цивільного призначення» та альтернативний законопроект «Про цивільну зброю та боєприпаси». Загалом, питання це дуже суперечливе й викличе в подальшому чимало дискусій. «Слово і Діло» згадує, що говорили й обіцяли українські політики на тему легалізації зброї, проституції та грального бізнесу.

Раніше про підтримку легалізації зброї заявляли кілька народних депутатів. Так, Семен Семенченко пообіцяв підтримати відповідний законопроект. Борислав Береза в 2016 році сказав, що підтримає проект закону «Про вогнепальну зброю цивільного призначення». Законопроект про «Про цивільну зброю і боєприпаси» обіцяв підтримати депутат Денис Силантьєв.

У 2009 році в Україні заборонили гральний бізнес, через кілька років після цього знову почала обговорюватися ідея його легалізації. За словами прихильників цієї ідеї, виведення грального бізнесу з «тіні» дозволить істотно наповнити державний бюджет і створити легальні робочі місця.

У 2014 році Верховна Рада намагалася включити до порядку своєї сесії законопроекти «Про лотереї», «Про діяльність казино» та «Про букмекерську діяльність». Однак, як і обіцяв нардеп Береза, проекти закону не пройшли.

Проти легалізації грального бізнесу виступив також у 2015 році Дмитро Добродомов. За його словами, це призведе до більшого зубожіння населення й поглиблення корупції. Олександр Абдуллін із «Батьківщини» в 2016 році заявив, що фракція не підтримає урядовий законопроект про легалізацію азартних ігор.

Категоричний у своїх поглядах нардеп Володимир Парасюк. У серпні минулого року він заявив, що ніколи не проголосує за легалізацію проституції та легких наркотиків, навіть якщо це принесе дохід у 100 мільярдів. Своєю чергою Георгій Шверк із «Блоку Петра Порошенка», навпаки, сказав, що проголосував би за легалізацію проституції та марихуани.

Нагадаємо, позафракційний народний депутат Віталій Купрій розповів, що президент і керівництво держави з «Народного фронту» проти легалізації короткоствольної вогнепальної зброї. А в «Народному фронті» повідомили, що згодні дозволити зброю лише через референдум.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: