«Точкові зміни»: в парламенті розповіли, як змінять виборче законодавство

Читать на русском
Народні депутати найближчим часом будуть вдаватися до «точкових» змін у виборчому законодавстві.

Народні депутати найближчим часом будуть вдаватися до «точкових» змін у виборчому законодавстві.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат від фракції Радикальної партії Ігор Попов.

Фактор ЦВК: як зміниться склад головного виборчого арбітраВже в березні цього року Верховна Рада може суттєво оновити склад ЦВК. Значення цього кроку важко недооцінювати, адже нинішній склад ЦВК «прострочений» уже майже 4 роки. Про ризики оновлення комісії – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

За його словам це викликано вкрай низькою вірогідністю того, що Верховній Раді вдасться ухвалити виборче законодавство.

«Я оцінюю як досить низку вірогідність того, що нам вдасться прийняти чи Виборчий кодекс з відкритими списками, чи наш проект, який є альтернативним проекту Барни і також передбачає відкриті списки. Там ціла низка проектів, які ще навіть не розглядалися, а час спливає. Що стосується Виборчого кодексу, то все-таки там багато критики, наприклад, що його норми застаріли. Окрім того, там вже більше 4 000 поправок і ми ще не почали над ними роботу», - сказав народний депутат.

Як приклад «точкового» вирішення проблем, Попов назвав свій законопроект про вибори в мажоритарних округах у два тури.

«Бо якщо ми не ухвалимо Виборчий кодекс, чи, припустимо, наш альтернативний законопроект, проблема з підкупом залишиться. Але можна її позбавитися ухваливши такі невеликі зміни. Як доводить практика, такі маленькі закони розглядаються набагато швидше», - сказав народний депутат.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», в парламенті вважають, що Виборчий кодекс не буде підтриманий у другому читанні через позицію мажоритарників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: