Майже чотири тисячі правок: у парламенті розповіли про долю Виборчого кодексу

Читать на русском
В процесі підготовки до другого читання Виборчого кодексу, до документу внесено майже чотири тисячі правок.
Сергій Соболєв

У фракції «Батьківщина» не мають сумнівів, що парламент зможе наступного року ухвалити Виборчий кодекс в другому читанні та в цілому.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат, заступник голови фракції Батьківщина Сергій Соболєв.

«Кодекс в тому вигляді, в якому він ухвалений в першому читанні, потребує серйозного доопрацювання. Але повинен залишитись ключовий принцип – прозорі пропорційні вибори з відкритими списками. Вже сьогодні, наскільки мені відомо, в процесі підготовки до другого читання, до документу внесено майже чотири тисячі правок. Сподіваюся, наступного місяця апарат зведе їх у таблицю. А далі ми в профільному комітеті маємо почати роботу над системними пропозиціями до проекту та будемо вносити їх в зал», – зазначив нардеп.

На його думку, дуже важливо проголосувати проект в першому півріччі.

Сергій СоболєвНародний депутат України

«Це стабілізувало б політичну систему. Всі розуміли б, якою є система виборів та до чого готуватися. Адже до виборів президента залишилось трохи більше року. Це не такий вже великий час, тому якнайшвидше ми маємо дати зрозуміти політичним силам, за якими правилами відбудуться вибори», - сказав політик.

При цьому заступник голови фракції підкреслив, що, попри наявний значний опір ухвалення Кодекса, зокрема й у парламенті, законопроект може отримати необхідну кількість голосів.

«Багато хто скептично ставився до перспектив ухвалення, коли це питання розглядалося в першому читанні. У нас немає сумнівів, якщо включаться ті самі сили, що сприяли проходженню проекту в першому читанні, законопроект стане законом», – сказав Соболєв.

Нагадаємо, проект Виборчого кодексу України, який підготували спікер Верховної Ради Андрій Парубій, а також народні депутати від Блоку Петра Порошенка Олександр Черненко та від «Народного фронту» Леонід Ємець, був ухвалений Радою в першому читанні 7 листопада.

Раніше посли G7 назвали дедлайн для ухвалення виборчої реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: