Рева розповів, коли планує монетизувати пільги на ЖКГ

Читать на русском
В Україні монетизацію пільг на житлово-комунальні послуги планують почати з 1 липня 2018 року.

В Україні монетизацію пільг на житлово-комунальні послуги планують почати з 1 липня 2018 року.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева в інтерв'ю «Обозревателю».

«Плануємо монетизувати пільги на житлово-комунальні послуги з 1 липня й подивитися, як люди будуть платити. Якщо нормально, це буде аргументом швидше запровадити монетизацію субсидій. Якщо, не дай Бог, там будуть проблеми, то ми утримаємося й будемо просити депутатів перенести термін», – сказав Рева.

Крім того, він зазначив, що щодо монетизації пільг у транспорті зараз готується постанова, і її потрібно узгодити з органами місцевого самоврядування, оскільки відшкодування пільг, згідно з нормами Бюджетного кодексу України, – це обов'язок органів місцевого самоврядування. Зараз із цього приводу триває переговорний процес.

Коли комуналка подешевшає та що для цього потрібно?Голова НАК «Нафтогаз» заявив, що стабілізувати ціни на газ можна за рахунок власного газовидобутку. Який стан в Україні, розповіли експерти.

Нагадаємо, 9 листопада Верховна Рада України ухвалила в повторному другому читанні та в цілому закон «Про житлово-комунальні послуги». У грудні Петро Порошенко підписав закон про комунальні послуги.

22 січня в Україні стартувала монетизація субсидій.

Раніше в уряді розповіли про гроші для субсидій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: