В уряді розповіли про гроші для субсидій

Читать на русском
Наступним кроком після переведення розрахунку з комунальними підприємствами на живі гроші в уряді бачать монетизацію субсидій безпосередньо для українських сімей.

Наступним кроком після переведення розрахунку з комунальними підприємствами на «живі гроші» в уряді бачать монетизацію субсидій безпосередньо для українських родин.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповів віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає «Слово і Діло».

«Дуже важливе рішення уряду про перший етап монетизації субсидій ... Ми відходимо від клірингових розрахунків між постачальним підприємством, «Натофгазом» і держбюджетом ... Цей крок дає не лише можливість прибрати касові розрахунки й отримати підприємствам живі кошти, але й можливість запустити ринок енергії як газу, так і електроенергії», – зазначив він.

Він пояснив, що це стає можливим, адже рішення уряду стосується як водопостачальних, так і теплогенеруючих підприємств.

«Для нас це дуже важливий перший крок, тому що наступним кроком ми бачимо монетизацію на рівні домогосподарств. Це те питання, яке нам дозволить вирішити першочергову проблему. Та кількість субсидій, які щорічно витрачає держава, а це практично в цьому році буде на рівні 70 мільярдів, дасть можливість частину зекономлених субсидій направити як інвестиції в енергоефективність, не втрачати щорічно кошти, а повертати їх у модернізацію, в енергоефективні заходи для наших мешканців», – додав Зубко.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко не виконав обіцянку щодо незмінності критеріїв для отримання субсидій в опалювальному сезоні 2017/2018.

Розенко також пообіцяв, що до 15 листопада 1 мільйон 700 тисяч сімей отримають монетизовані субсидії.

Про нові правила під час опалювального сезону 2017/2018 уже писало «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: