В Україні стартувала монетизація субсидій

Читать на русском
Відповідний наказ затверджує форми реєстрів обсягів спожитих пільгової категорією населення пільг і субсидій на оплату енергоносіїв та наданих житлово-комунальних послуг.

Наказ Міністерства фінансів про монетизацію субсидій на рівні підприємств-постачальників енергоносіїв і житлово-комунальних послуг набув чинності 22 січня.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України, передає «Слово і Діло».

Монетизація субсидій в Україні: як це працюєРозрахунки за субсидіями в Україні будуть проводимутьтися «живими грошима». Що передбачає та як саме працює такий механізм, розбиралися експерти.

Відзначається, що запущений перший етап реформування системи розрахунків по субсидіях - монетизація субсидій на рівні підприємств, що надають послуги. У міністерстві також додали, що далі буде здійснюватися підготовка системи до впровадження монетизації субсидій на рівні домогосподарств.

Відповідний наказ затверджує форми реєстрів обсягів спожитих пільговою категорією населення пільг і субсидій на оплату енергоносіїв та наданих житлово-комунальних послуг.

Таким чином, всі підприємства житлово-комунального господарства для отримання субвенції з держбюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню вже мають можливість заповнювати ці реєстри.

Раніше в уряді розповіли про гроші для субсидій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: