Турчинов прокоментував розгром авіабази РФ у Сирії

Читать на русском
Пропагандистська заява президента РФ Путіна про перемогу в Сирії, з якої він почав свою четверту президентську виборчу кампанію, перетворилася на ганебний фарс.

Пропагандистська заява президента РФ Путіна про перемогу в Сирії, з якої він почав свою четверту президентську виборчу кампанію, перетворилася на ганебний фарс.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у коментарі, нагадавши, що 31 грудня російські війська в Сирії зазнали найбільших втрат за весь час проведення військової операції, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу РНБО.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що Росія відповідатиме перед міжнародним судом за збитий БоїнгСказано 12 червня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«Путінська пропагандистська заява про перемогу російських військових у Сирії, з якої він почав свою четверту президентську виборчу кампанію, перетворилася на ганебний фарс, а військовий парад, який він приймав на сирійській землі, – на похоронну процесію», – зазначив Турчинов.

Він нагадав, що на російській авіабазі в Хмеймімі були знищені щонайменше чотири бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су -35С, військово-транспортний літак Ан-72 та склад боєприпасів.

«Цього ж дня під час виконання бойового завдання був знищений російський гелікоптер Мі-24», – сказав він, додавши, що російському Генштабу та Міністерству оборони не вдалося приховати такі масштабні втрати.

Раніше російське видання «Комерсант» з посиланням на військово-дипломатичні джерела повідомило, що в результаті мінометної атаки 31 грудня на російській авіабазі Хмеймім в Сирії були знищені сім літаків. Зокрема, за даними видання, були знищені щонайменше чотири фронтові бомбардувальники Су-24, два багатоцільові винищувачі Су-35С та один військово-транспортний літак Ан-72. Також був підірваний склад боєприпасів. Видання повідомляє, що в результаті нападу постраждали більш ніж десять військовослужбовців, не вказуючи, чи йдеться про росіян.

Російське Міноборони підтвердило повідомлення ЗМІ про обстріл 31 грудня авіабази Хмеймім у Сирії, але спростувало дані про знищення семи російських військових літаків. У відомстві додали, що під час обстрілу бази загинули двоє російських військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: