Турчинов: Росія визнана державою-агресором

Читать на русском
Олександр Турчинов заявив, що завдяки закону про реінтеграцію Донбасу з'явилося більше можливостей використання ЗСУ.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що завдяки закону про реінтеграцію Донбасу з'явилося більше можливостей використання Збройних сил у протистоянні російській агресії.

Відповідний коментар є на сайті РНБО, пише «Слово і Діло».

Рада схвалила реінтеграцію Донбасу: як депутати голосували за законопроектЗаконопроект про реінтеграцію Донбасу сьогодні був ухвалений Верховною Радою. Слово і Діло розбиралося, як голосували нардепи.

За його словами, цей закон створює правові та організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України у Донецькій і Луганській областях.

«Окрім того, розширення можливості для використання Збройних сил України, інших військових формувань посилює наші позиції у відсічі збройній агресії Російської Федерації та відновленні територіальної цілісності України», – сказав Турчинов.

Він додав, що в цьому законі Росія «чітко й недвозначно визнана державою-агресором, а території окремих районів Донецької та Луганської областей – окупованими».

На думку Турчинова, це повністю перекреслює спроби РФ замаскувати війну проти України під «миротворчу операцію» й значно посилює українську позицію в міжнародних судах.

Як відомо, 18 січня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу.

Під час обговорення кілька разів наголошувалося, що цей документ визнає Росію агресором та окупантом. У тексті закону є дві згадки про Росію-агресора (у преамбулі та прикінцевих положеннях), а також одна згадка терміну «держава-окупант».

Раніше президент Петро Порошенко відреагував на ухвалений закон про реінтеграцію Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: