Порошенко заявив про збільшення фінансування держоборонзамовлення

Читать на русском
Фінансування державного оборонного замовлення в 2018 році збільшено на 37% і перевищило 21 млрд грн.

Фінансування державного оборонного замовлення в 2018 році збільшено на 37% і перевищило 21 млрд грн.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони, повідомляється на сайті АП, пише «Слово і Діло».

«У 2018 році фінансування державного оборонного замовлення збільшено до 21 з гаком мільярда грн. Відстань між 2017 і 2018 роком збільшено на 37%», - заявив Порошенко.

Держоборонзамовлення також передбачає зростання витрат на засоби радіоелектронної боротьби - в три рази, збільшення протитанкового озброєння в чотири рази, і зростання забезпечення антиснайперськими комплексами - в десять разів.

«У мене була можливість безпосередньо поспілкуватися з командувачами АТО, з командирами бригад, і можу сказати про ті пріоритети, які українські воїни, українські герої поставили переді мною, як перед президентом і верховним головнокомандувачем - це повинні бути нові протитанкові комплекси, причому як українського виробництва - «Стугна», інші, так і іноземного виробництва. Сьогодні можу сказати, що протитанкове озброєння, його кількість збільшується в 4 рази. І все це повинно бути безпосередньо в АТО», - підкреслив він.

Реінтеграція Донбасу: що передбачає законопроектБезпрецедентні повноваження силовиків і відповідальність держави-агресора - норми законопроекту про реінтеграцію Донбасу

Також, за словами глави держави, в держоборонзамовленні втричі збільшено видатки на закупівлю сучасних засобів радіоелектронної боротьби як українського, так і іноземного виробництва.

«Друга позиція, яка пріоритетно була поставлена ​​воїнами, - це засоби радіоелектронної боротьби. У нас повинна бути можливість захистити українські позиції від ворожих безпілотних літальних апаратів і забезпечити радіоелектронну підтримку діяльності наших військ», - підкреслив він.

«Дуже ефективно напрацьована технологія використання безпілотних літальних апаратів, координація з нашими системами артилерії і розвідки. І кількість БПЛА у нас збільшена в 4,5 рази», - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше в парламенті розповіли, з якими труднощами приймався оборонний бюджет.

Відзначимо також, що Україна безкоштовно отримає літальне оборонне озброєння, про постачання якого адміністрація президента США прийняла рішення в кінці минулого року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: