Луценко повідомив нові подробиці розслідування вбивства Ноздровської

Читать на русском
Вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської генеральний прокурор Юрій Луценко вважає великою трагедією. Але в розслідуванні є певні просування і неспростовні докази.

Вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської генеральний прокурор Юрій Луценко вважає великою трагедією. Але в розслідуванні є певні просування та неспростовні докази.

Про це Юрій Луценко розповів у інтерв'ю «Сегодня», передає «Слово і Діло».

Вбивство Ноздровської: соцмережі відреагували на затримання підозрюваногоСлово і Діло зібрало коментарі із соцмереж з приводу затримання підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської.

Відповідаючи на запитання, чи вірить він сам у нинішню версію, що вбив Ірину батько засудженого вбивці її сестри, Луценко зазначив, що є багато доказів цього. «...під нігтями вбитої на правій руці були сліди ДНК іншої особи. І ці сліди збігаються з ДНК нинішнього підозрюваного. А в нього на лобі сліди, ідентичні тим, які залишені нігтями людської руки. Факт другий – знайшли ніж, по суті, садову заточку, на якій є сліди ДНК жертви. Крім того, єнизка свідчень, і сам підозрюваний розповів і показав усе, що сталося, коли й де. Зараз ми чекаємо відповіді експертизи на питання, чи можна вважати знайдений попіл залишками спаленого одягу жертви. Також розшукуємо сліди крові на шляху проходження підозрюваного з жертвою, вказаному ним, хоча експертиза говорить, що кров в основному пішла всередину її тіла. Але ми все ще шукаємо», – заявив він.

За словами Луценка, в справі є деякі незрозумілі моменти. І зокрема, для нього особисто залишається питанням, чи був убивця один. Зараз слідство розробляє й цю другу версію, на яку раніше вже натякав Антон Геращенко.

«Неправда, що фізичний стан підозрюваного не давав йому можливості перенести труп одному. Але все ж ми розробляємо версію, що там був хтось іще. Тим більше, що під іншими нігтями загиблої є сліди ще ДНК, чию приналежність встановлюємо», – розповів генпрокурор.

Але, за його словами, навколо справи так звані активісти просто піаряться, що зовсім не йде на користь розслідуванню. «Ці так звані активісти пішли далі й пробували побити керівника обласної поліції, від якого й був потрібний результат із розкриття вбивства! Так не можна! І я вважаю, що ГПУ та МВС розкрили справу не завдяки допомозі, а всупереч істерії, яку розгорнули навколо цієї справи. Я особисто тримав справу на контролі», – наголосив Луценко.

Раніше повідомлялося, що дочці Ноздровської почали надходити погрози.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: