Україна зупинила бліцкриг Росії в ПАРЄ – Ар'єв

Читать на русском
Україна зупинила намір Росії повернутися до складу Парламентської асамблеї Ради Європи, звідки та була виключена за окупацію Криму та Донбасу.

Україна зупинила намір Росії повернутися до складу Парламентської асамблеї Ради Європи, звідки та була виключена за окупацію Криму та Донбасу.

Про це в себе в Facebook повідомив віце-президент ПАРЄ, депутат Верховної Ради Володимир Ар'єв, пише «Слово і Діло».

ПАРЄ висунула Україні важливі вимоги щодо формування ЦВК – нардепПАРЄ зобов'язала українську владу забезпечити пропорційне представництво в ЦВК фракцій усіх політичних партій у Верховній Раді.

«Нам вдалося зупинити бліцкриг із повернення РФ і провести багато важливих переговорів, які додають оптимізму на майбутнє. Наша боротьба за правду, верховенство права та права людини триває. У сесії ПАРЄ-2018 все тільки попереду», – написав він.   Ар'єв також зазначив, що, крім чергового нагадування про агресію на Донбасі та незаконну анексію Криму, ПАРЄ знову вимагає від Росії виконувати резолюції з цих питань.

«У контексті зусиль генсека Ради Європи та інших прихильників повернення РФ без попередніх умов це може бути важливим сигналом для тих, хто хоче продати принципи за відновлення російського фінансування», – додав він.   Нагадаємо, в українській делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи вважають резолюцію ПАРЄ про гуманітарні наслідки війни в Україні найбільшою перемогою за останній час.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: