Без Росії, але з Україною на порядку денному. Зимова сесія ПАРЄ розпочинає роботу

Читать на русском
У Страсбурзі в понеділок, 22 січня, розпочинає свою роботу Парламентська асамблея Ради Європи.

У Страсбурзі в понеділок, 22 січня, розпочне свою роботу Парламентська асамблея Ради Європи.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Росію можуть повернути до ПАРЄ, але є один нюансРосії сьогодні не дають жодних гарантій того, що повноваження її делегації не будуть опротестовані на сесії ПАРЄ в січні майбутнього року.

Українську делегацію очолює народний депутат Володимир Ар'єв.

Сесія триватиме з 22 до 26 січня. На порядку денному дебати з різних питань, виступи високопосадовців, обрання президента ПАРЄ та комісара РЄ з прав людини.

Зокрема, 22 січня буде проголосований і названий новий президент ПАРЄ, відбудуться дебати про зростання ісламофобії, антисемітизму та ксенофобії в Європі, ізраїльсько-палестинський мирний процес.

У вівторок, 23 січня, перед ПАРЄ виступить генсек Турбйорн Ягланд, відбудеться перший раунд обрання нового комісара РЄ з прав людини та суддів ЄСПЛ, дебати на тему захисту та просування регіональних мов та мов національних меншин, за результатами яких ПАРЄ голосуватиме резолюцію та рекомендації. Також перед ПАРЄ виступить кронпринцеса Данії й буде заслухана доповідь про гуманітарні наслідки війни в Україні. За цією доповіддю відбудуться дебати й буде проголосована резолюція та рекомендації.

У середу, 24 січня, буде другий раунд обрання комісара РЄ з прав людини та суддів ЄСПЛ, дебати щодо створення основ сучасного управління спортом, ефективного футбольного менеджменту, виступи президента Вірменії, прем'єр-міністра Данії. Також відбудеться засідання ad hoc комітету.

У четвер, 25 січня, буде заслуханий річний звіт комісара РЄ з прав людини Ніла Муйжнієкса, відбудуться дебати про захист дітей в збройних конфліктах, за результатами яких буде ухвалена резолюція, перед парламентарями виступить президент Австрії. Також буде представлений огляд виконання зобов'язань Естонією, Грецією, Угорщиною та Ірландією.

В останній день сесії, 26 січня, відбудуться дебати за двома темами: про юридичний імунітет міжнародних організацій і посилення міжнародного регулювання проти продажу засобів тортур.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія не відправлятиме делегацію на січневу сесію ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: