«Укразалізниця» підвищила тарифи на перевезення вантажів

Читать на русском
Із 31 жовтня набув чинності наказ Міністерства інфраструктури України від 20 жовтня про внесення змін до коефіцієнтів, які застосовуються до збірника тарифів на перевезення вантажів у межах України, та пов'язаних із ним послуг.

Із 31 жовтня набув чинності наказ Міністерства інфраструктури України від 20 жовтня №357 «Про внесення змін до коефіцієнтів, які застосовуються до збірника тарифів на перевезення вантажів у межах України, та пов'язаних із ним послуг».

Він опублікований у газеті «Урядовий кур'єр» від 31 жовтня 2017 року №204, повідомляє прес-служба «Укрзалізниці», пише «Слово і Діло».

Так, наказом запроваджена індексація тарифів на 15%.

Намальовані звіти та саботаж реформ: підсумки роботи польської команди БальчунаЕксперт розповів, чи зміг Войцех Бальчун допомогти Україні реформувати залізницю, та оцінив його діяльність в УЗ.

За словами в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова, цього року розмір індексації тарифів на перевезення вантажів на 15% – це компромісне рішення, яке визріло під час тривалого діалогу ПАТ «Укрзалізниця» та інших учасників ринку перевезень. Всі кошти від індексації тарифів компанія акумулюватиме на окремому інвестиційному рахунку й звітуватиме про їхнє використання.

«Завдяки відкритості нам вдалося досягти консенсусу в переговорах із бізнесом щодо індексації тарифів. Засоби від індексації ми направимо, зокрема, на модернізацію, будівництво й придбання рухомого складу, а також інфраструктуру. Програма оновлення рухомого складу до 2021 року планує спрямувати на це 108 мільярдів гривень. Це значні інвестиції, яких довго не мала галузь і які допоможуть стабілізувати її роботу, нарощувати обсяги перевезень і зміцнювати економіку України», – зазначив Кравцов.

Востаннє тарифи на вантажоперевезення змінювалися в квітні 2016 року. Відтоді ціни на продукцію, яку споживає галузь, значно зросли. Індекс цін виробників промислової продукції навіть з урахуванням індексації залишається вищим, ніж зростання вартості залізничних перевезень.

У 2017 році в середньому за рік тарифи на вантажоперевезення зростуть лише на 2,5%. У стратегії розвитку компанії до 2021 року запланована індексація тарифів на рівні зростання індексу цін виробників, при цьому фактично лише 28% потреб «Укрзалізниці» покриватимуться за рахунок зміни тарифу.

Раніше «Укрзалізниця» оприлюднила фінплан на 2017 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: