«Укрзалізниці» заборонили укладати угоду з компанією, пов'язаною з «Трейд Коммодіті»

Читать на русском
Господарський суд Дніпропетровської області заборонив Укрзалізниці укладати угоду на 10 тисяч тонн дизпалива з компанією Август Пром, яка перемогла в одній з п'яти тендерних процедур 28 грудня 2017 року.

Господарський суд Дніпропетровської області заборонив «Укрзалізниці» укладати угоду на 10 тисяч тонн дизпалива з компанією «Август Пром», яка перемогла в одній з п'яти тендерних процедур 28 грудня 2017 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на enkorr.

Паливні схеми в Міноборони: НАБУ дізналося, де знаходиться директор «Трейд Коммодіті»Антикорупційні правоохоронні органи готуються до оголошення в міжнародний розшук одного з ключових підозрюваних у справі закупівлі палива МО.

Позов був поданий від створеної минулого літа дніпровської компанії «Брухт Оіл», яка стверджує в суді, що «істотне зменшення «Август Пром» суми тендерної пропозиції за відсутності на те об'єктивних підстав може свідчити про відсутність у нього наміру виконувати договір за такою ціною».

З 28 грудня 2017 року до 23 січня 2018 року середні ринкові ціни ДТ, за даними «Консалтингової групи А-95», збільшилися на 8% – з 27 010 грн/т до 29 100 грн/т. Через девальвацію та зростання нафтових котирувань може бути подальше зростання.

Саме через істотне зростання цін від моменту проведення аукціону рішення суду за позовом «Брухт Оіла» вигідне в першу чергу постачальнику – компанії «Август Пром». Однак встановити зв'язок між компаніями не вдалося.

Нагадаємо, йдеться про тендер «Укрзалізниці» на 50 тисяч тонн, оголошений 21 листопада 2017 року. Він був розбитий на 5 окремих процедур по 10 тисяч тонн кожна. Аукціони з усіма процедурами відбулися 28 грудня. «Август Пром» переміг в одній із п'яти процедур і на цю митьзалишається єдиною компанією, що не уклала договір із залізницею.

Компанія «Август Пром» входить в орбіту «Трейд Коммодіті», яка належить до бізнес-групи Андрія Адамовського. Останній є партнером впливового нардепа від «Блоку Петра Порошенка» Олександра Грановського. Сам Грановський свою причетність до «Коммодіті» заперечує.

Нагадаємо, експертиза підтвердила розтрату 149 мільйонів гривень при закупівлі Міністерством оборони палива у фірми «Трейд Коммодіті».

Раніше суд також зняв арешт із банківського рахунку «Трейд Коммодіті».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: