НАБУ перевіряє суддю ВАСУ Голяшкіна за фактами незаконного збагачення

Читать на русском
Антикорупційне бюро розслідує факти, які можуть свідчити про незаконне збагачення судді Вищого адмінсуду.
Національне антикорупційне бюро

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють підозрюваного у брехні в декларації суддю Вищого адміністративного суду України Олега Голяшкіна ще й за фактами можливого незаконного збагачення.

За версією детективів, Голяшкін придбав активи в значному розмірі, законність підстав купівлі яких не підтверджена доказами, повідомляє «Слово і Діло».

Ідеться про гараж, який був куплений невідомим за довіреністю дружини судді ВАСУ Олени Голяшкіної, а також мотоцикл Harley-Davidson, куплений на брата Голяшкіна. Також до фактів можливого незаконного збагачення детективи відносять знайдені працівниками Бюро в квартирах матері судді 38,5 тисяч доларів.

Вищевказані факти можуть свідчити й про декларування недостовірних даних. За інформацією НАБУ, протягом 2016 року Голяшкін користувався гаражем і мотоциклом, проте не вказав їх у декларації. Суддя ВАСУ також не задекларував вилучені під час обшуків 38,5 тисяч доларів. Зазначимо, що з цих грошей суд зняв арешт.

Під час останніх чотирьох допитів у будівлі Бюро наприкінці грудня Голяшкін на підставі ст. 63 КУ відмовився давати свідчення, провину в скоєнні кримінальних злочинів не визнав.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру Голяшкіну в брехні в декларації. Як зазначили правоохоронці, суддя ВАСУ не вказав дві квартири своєї матері в центрі Києва, в яких він проживав. Також він використовував це для отримання службової квартири в столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: