У Порошенка з'явиться свій Roshen Plaza

Читать на русском
Найбільша кондитерська фабрика Києва – Рошен, яка раніше носила ім'я Карла Маркса, перетвориться в Roshen Plaza.

Найбільша кондитерська фабрика Києва – Рошен, яка раніше носила ім'я Карла Маркса, перетвориться в Roshen Plaza.

Про це в інтерв'ю НВ розповів президент і міноритарний акціонер корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський, пише «Слово і Діло».

Майбутній президент України: співак, «принцеса» чи силовикУ наступному році в Україні відбудуться президентські вибори. Максим Кречетов ділиться думкою, хто може зайняти офіс на Банковій.

За його словами, територія фабрики повинна перетворитися в суспільний простір. Наприклад, в наступному році там хочуть відкрити безкоштовний каток.

«Через рік у цій будівлі відкриється магазин з постійно діючою маленькою лінією, щоб кожен бажаючий міг прийти і побачити, як роблять шоколад», - каже він.

«Крім цього, ми хочемо створити там щось на зразок технічного музею або fab lab – невелику фабричну майстерню, де можна виготовляти якісь деталі на верстатах», – зазначив Москалевський.

Однак, за його словами, поки корпорація ще знаходиться в пошуку концепції.

Як відомо, президент Петро Порошенко є кінцевим бенефіціарним власником групи Roshen. Після вступу на посаду глави держави він найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU.

Однак «у зв'язку з відсутністю покупців» у січні 2016 року президент заявив про підписання договору про передачу кондитерської корпорації у траст.

У квітні 2016 року інвестиційна компанія ICU заявила про завершення передачі в «сліпий» траст компанії Rothschild Trust частки Порошенка в корпорації Roshen. Він передав свою 85%-ву частку в корпорації в незалежний сліпий траст (blind trust) компанії Rothschild Trust.

Банк-управитель трасту має також 4-річну довіреність на переговори про продаж активів. Президенту корпорації Roshen В'ячеславу Москалевському належить 13% через інвестфонд Кондітерінвест, ще чотирьом топ-менеджерам - по 0,5%.

Нагадаємо, Петро Порошенко увійшов до топ-10 найбагатших спікерів Давоса. Також Порошенко повідомив, чи має намір балотуватися на другий президентський термін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: