В Євросоюзі розглянули механізм призупинення безвізу – журналіст

Читать на русском
В Євросоюзі під час обговорення механізму призупинення безвізового режиму, висловили занепокоєнням станом справ в Грузії та Албанії.

В Євросоюзі під час обговорення механізму призупинення безвізового режиму, висловили занепокоєнням станом справ в Грузії та Албанії.

Як інформує «Слово і Діло», про це написав брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

Безвіз: українці назвали топ-подію рокуЕксперти і пересічні українці називають подією 2017 року отримання безвізового режиму з Євросоюзом. Водночас експерти більше підкреслюють реформи.

«Що стосується сьогоднішнього засідання за механізмом призупинення безвізового режиму: держав-членів ЄС хвилюють дві країни - Грузія і Албанія, проте жодна країна (ЄС - ред.) не передбачає, що механізм зупинення повинен бути використаний проти будь-якої країни, з якою ЄС має візову лібералізацію», - написав він.   Раніше повідомлялося, що Україна не порушувала правил безвізового режиму з Євросоюзом.

Нагадаємо, глава МЗС Павло Клімкін розповів про переговори з 20 країнами про повну лібералізацію або часткове спрощення візового режиму для українців.

А міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що найближчі два роки Україна і Туреччина не стануть членами ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: