Безвіз: українці назвали топ-подію року

Читать на русском
Експерти і пересічні українці називають подією 2017 року отримання безвізового режиму з Євросоюзом. Водночас експерти більше підкреслюють реформи.

Експерти і пересічні українці називають подією 2017 року отримання безвізового режиму з Євросоюзом.

Про результати опитування розповіла «Громадському радіо» директорка фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна, пише «Слово і Діло».

Які обіцянки не встиг виконати президент у 2017 роціПорошенко, як і інші політики, дав у 2017 році чимало обіцянок. Якісь – встиг виконати, якісь – провалив. Слово і Діло представляє динаміку рівня відповідальності президента, а також топ-5 його виконаних і невиконаних обіцянок.

Зокрема на запитання чи збігаються бачення експертів та пересічних громадян стосовного того, що відбувається в країні, вона зазначила наступне:

«Де в чому збігаються, а де в чому – ні. Абсолютно збігаються у питанні «Подія року». Це отримання безвізового режиму. На цю подію вказали люди і експерти самі».

«Потім у нас було питання: «Наскільки для вас особисто важливий безвізовий режим». Очевидно, важливий, оскільки 43% відповідали, що важливо. А я маю сказати, що цей відсоток значно більший, ніж відсоток людей, які мають закордонні паспорти, включаючи і нові паспорти, і старі. Очевидно, люди бачать перспективу для себе або для своїх дітей», – зазначила Бекешкіна.

Водночас, за її словами, експерти більше підкреслюють реформи, говорять про те, що реформи почалися: медична, освітня, пенсійна реформи. Проте пересічні громадяни ще не бачать результатів.

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало, скільки обіцянок упродовж року виконав і провалив Кабмін Гройсмана.

Також ми відстежили, хто в 2017 році дав найбезглуздіші обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: