Клімкін розповів про нові безвізи для українців

Читать на русском
Голова МЗС України Павло Клімкін розповів про переговори з 20 країнами про повну лібералізацію чи частковое спрощення візового режиму для українців.

Голова МЗС України Павло Клімкін розповів про переговори з 20 країнами про повну лібералізацію чи частковое спрощення візового режиму для українців.

Україна веде переговори з 20 країнами про повну лібералізацію чи часткове спрощення візового режиму для українців. Про це розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін сьогодні, 22 січня, на підсумковій прес-конференції, повідомляє «Слово і Діло» з посилання на Укрінформ.

«Зараз ми ведемо такі переговори або про повну лібералізацію, або про спрощення візового режиму з 20 країнами. Сподіваємося в найближчі два роки досягти з ними вирішального прогресу», - сказав він.

У той же час чиновник нагадав, що зараз громадяни України, які мають біометричні паспорти, без віз можуть перетинати кордони 85 країн.

Глава МЗС також анонсував запуск повноцінної роботи системи «Електронна віза» наприкінці березня цього року.

«Ми буквально кілька днів тому зареєстрували в Мін'юсті наказ щодо створення системи «Електронна віза». Вона вже пройшла перший тест. Зараз вона чотири-п'ять тижнів тестуватиметься в повному обсязі, і ми сподіваємося, що десь наприкінці березня вона повністю розпочне роботу», - зазначив Клімкін.

Окрім того, він поінформував, що проходить тестування програма «Електронний консул», яка зараз фактично працює для дев'яти закордонних установ, і висловив надію, що до кінця року вона почне роботу в повному обсязі.

Нагадаємо, 31 грудня 2017 року набув чинності безвізовий режим між Україною та Об'єднаними Арабськими Еміратами.

А Японія спростила візові вимоги для короткострокового перебування громадян України з 1 січня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: