Українці активно користуються безвізом: названа цифра

Читать на русском
У 2018 році очікується збільшення кількості українців, які скористаються безвізовим режимом з Євросоюзом.

Станом на середу, 27 грудня, безвізовим режимом з Євросоюзом скористалися майже 380 тисяч українців.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише «112 Україна» з посиланням на помічника голови Державної прикордонної служби України Олега Слободяна.

«Майже 380 тисяч громадян України скористалися безвізом, принаймні це наразі. Це лише ті, хто їхав до країн ЄС із 11 червня, маючи лише біометричний паспорт», – заявив він.

За словами Слободяна, це приблизно 4% від тієї кількості громадян України, які з 11 червня взагалі виїхали за кордон до країн ЄС. Решта мали або біометричний паспорт із вклеєною довготривалою шенгенською візою, або паспорт старого зразка (без чипа з біометричними даними).

«Зважаючи на те, що Міграційна служба видала близько 5 мільйонів біометричних паспортів, то наступного року ми очікуємо збільшення кількості наших співвітчизників, які скористаються безвізом», – зазначив Слободян.

Названі нові країни безвізу для УкраїниМіністерство закордонних справ України готує безвізовий режим з Кувейтом і Катаром. У відомстві також працюють над спрощенням візового режиму з Саудівською Аравією.

Як відомо, станом на 11 грудня безвізом скористалися 355 тисяч громадян України.

Нагадаємо, що безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом набув чинності 11 червня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: