ПАРЄ підтримала поправку «Опозиційного блоку»

Читать на русском
Парламентська Асамблея Ради Європи підтримала правку «Опозиційного блоку», спрямовану на захист прав і свобод жителів Донбасу.

Парламентська Асамблея Ради Європи підтримала правку «Опозиційного блоку», спрямовану на захист прав і свобод жителів Донбасу.

Про це інформує прес-служба партії, пише «Слово і Діло».

Форум у Давосі: чи є шанси залучити інвестиції та домовитися з МВФУ швейцарському Давосі стартує 48-й Всесвітній економічний форум, в якому візьме участь президент України. На полях форуму запланована зустріч з Крістін Лагард. Що означає участь у форумі для Києва та які шанси домовитися з керівництвом МВФ, розбирались експерти.

Поправка була ініційована народним депутатом від «Опозиційного блоку» Вадимом Новинським і підтримана колегами з групи соціалістів ПАРЄ.

«У нещодавно прийнятому Верховною Радою України законі про деокупацію Донбасу містяться положення, що дозволяють відтепер армії і спецслужбам безперешкодно обшукувати будинки і майна жителів регіонів. Прийняттям цього закону, з якого свідомого викинуті будь-які посилання на затверджені Радою Безпеки ООН і згадані в чотирьох резолюціях ПАРЄ Мінські угоди, правляча коаліція в українському парламенті дає всьому світу зрозуміти, що не хоче дипломатичного регулювання цього конфлікту. Закликаю Асамблею засудити спробу односторонньої відмови від виконання Мінських угод і підтримати правку до резолюції, спрямовану на захист прав і свобод жителів Донбасу», - сказав у своєму виступі Новинський.

У підсумковий текст резолюції (42 голоси - «за», «проти» - 16) була внесена правка, яка потребує від керівництва України переглянути закон про деокупацію Донбасу з тим, щоб він базувався на Мінських угодах, забезпечував повною мірою соціальний захист і основні гуманітарні потреби цивільного населення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Парламентська Асамблея Ради Європи також затвердила резолюцію «Гуманітарні наслідки війни в Україні», яка закликає всі сторони конфлікту в Донбасі максимально забезпечити права і інтереси цивільних осіб, як в зоні бойових дій, так і біженців.

Особливий акцент у документі робиться на необхідності припинити дискримінацію жителів Донецької і Луганської областей з боку влади України в частині їх соціальних (виплата пенсій, допомог) і політичних прав.

Раніше віце-спікер Держдуми в ПАРЄ натякнув про анексію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: