Форум у Давосі: чи є шанси залучити інвестиції та домовитися з МВФ

Читать на русском
Андрій Мішиндиректор Київського інституту мирних досліджень

У 2005 році форум у Давосі дійсно давав якісь надії, перспективи й викликав інтерес. Через 13 років усе змінилося на гірше.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Київського інституту мирних досліджень Андрій Мішин, оцінюючи участь України в економічному форумі в Давосі та заплановану зустріч президента Петра Порошенка з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард.

«У 2005 році Україна презентувала свої інвестиційні проекти на форумі. Це був плацдарм демократії та розвитку ліберальної економіки. Але минуло 13 років. Результати досить сумні. Навіть боязкі надії української делегації залучити інвестиції є марними. Від того Давосу, який був раніше, нічого не залишилося», – зазначив Мішин.

Давоський форум, або Як буття визначає свідомістьСвіту вже давно набридло вирішувати українські проблеми, тож не дивно, що на бізнес-форумі в Давосі лідери України не спроможні пропонувати цікаві для цивілізованого світу теми порядку денного, вважає політичний експерт Валентин Гладких.

На його думку, буде несподіванкою, якщо заявлять хоч щось обнадійливе з цього питання.

«Річ у тім, що за 12 років Україна втратила багато можливостей. Відсутність реформ, боротьба з корупцією – все виглядає досить сумно. Якихось перспектив, крім того, що наші політики вчергове попіаряться, чекати не варто», – додав експерт.

За його словами, малоймовірно, що керівництво України зможе домовитися з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард про нові надходження коштів.

«Ще одна зустріч на полях форуму навряд чи щось дасть. Протиріччя між цілями й завданнями українського політичного режиму та МВФ уже стали системними. Ці суперечності не знімаються однією зустріччю», – резюмував Андрій Мішин.

Давос-2018 триватиме чотири дні – з 23 до 26 січня. У цей період запланована друга зустріч Петра Порошенка з Дональдом Трампом.

Що обіцяє Порошенко українцям на 2018 рік – на нашій інфографіці. Перелік обіцянок і досьє президента України – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: