Росія не повернеться до ПАРЄ в 2018 році – ЗМІ

Читать на русском
Російська делегація в 2018 році не повернеться в Парламентську асамблею Європи. У РФ прогнозують негативне рішення асамблеї.

Російська делегація у 2018 році не повернеться в Парламентську асамблею Європи.

Про це заявив російський сенатор Олексій Пушков, повідомляє РІА Новини, пише «Слово і Діло».

Пушков пояснив це тим, що не бачить перспективи повернення представників Росії в ПАРЄ в січні, саме тоді затверджуються повноваження національних делегацій на наступний рік.

Рада Держдуми РФ раніше підтримала рішення направити віце-спікера Держдуми Петра Толстого і глави комітету Думи з міжнародних справ Леоніда Слуцького на консультації в Париж на запрошення президентського комітету ПАРЄ. Засідання відбудеться 14 грудня.

Рада Європи, санкції та РФ: чи повернуть російську делегацію до ПАРЄУ Раді Європи заговорили про зняття санкцій з РФ та повернення російської делегації до ПАРЄ, а деякі країни й раніше відкрито виступали за зняття обмежень. Тим часом Росія припинила внески до ПАРЄ. Ситуацію та перспективи оцінили експерти.

За словами Пушкова, в разі приїзду російської делегації будь-який депутат може зажадати голосування за повноваженнями Росії, після цього комісія з моніторингу буде готувати доповідь, потім це питання буде винесено на загальне засідання.

Він зазначив, що ймовірність негативного результату зараз становить 99% і заявив про необхідність змін в регламенті ПАРЄ, які б заборонили або хоча б на час заморозили процедуру прийняття санкцій до національних делегаціям.

Нагадаємо, що Росія була позбавлена ​​права голосу в ПАРЄ в квітні 2014 року. У січні 2015 року на сесії ПАРЄ делегат від Великобританії Роберт Уолтер оскаржив повноваження делегації РФ і ініціював продовження санкцій. ПАРЄ продовжила санкції до квітня, після чого Росія заявила, що припиняє свої контакти з ПАРЄ.

У січні 2016 року РФ не подала заявку на підтвердження повноважень на 2016 рік, а влітку 2017 року заявила, що відмовляється платити внески в бюджет організації. В кінці листопада генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд допустив скасування санкцій щодо делегації РФ під приводом того, що в іншому випадку громадяни Росії позбавляються доступу до захисту своїх прав в ЄСПЛ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: