Насалик про «Нафтогаз»: ефемерна структура

Читать на русском
Ринок газу не буде створено в Україні, поки буде існувати Нафтогаз України, вважає міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Ринок газу не буде створено в Україні, поки буде існувати «Нафтогаз України», вважає міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

«Ми маємо закон про ринок газу, але не маємо ринку газу. Поки існуватиме ефемерна структура під назвою НАК «Нафтогаз України», ринку газу в Україні не буде. Без демонополізації «Нафтогазу України» не буде рухатися в цьому напрямку», – цитує міністра «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Насалик зобов'язаний реорганізувати НАК «Нафтогаз України»Сказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Він підкреслив, що для створення ринку газу зі структури «Нафтогазу» має бути виділена функція транспортування газу.

«Міністерство виконало всі свої зобов'язання. У «Нафтогазу», очевидно, своя політика, яка повністю відрізняється від політики держави. Не може структура, яка паразитує на «Укртрансгазі», монополізувавши ринок України, створювати ринкові умови», – зазначив Насалик.

Нагадаємо, на початку листопада «Нафтогаз» заявив, що вже не є монополістом на газовому ринку України. Щоб підтвердити або спростувати цей статус, компанія вирішила звернутися до регулятора з проханням про проведення відповідної перевірки. Після цього Антимонопольний комітет України звернувся до «Нафтогазу» з проханням надати матеріали аналізу, які свідчать про те, що компанія втратила монопольне становище на українському ринку газу.

Як повідомлялося, словацький суд 20 грудня, за рішенням Стокгольмського арбітражу за позовом компанії «Югаз», заарештував поставки газу на адресу НАК «Нафтогаз України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: