У Верховній Раді ініціюють звільнення Насалика

Читать на русском
Депутат від Народного фронту Ігор Гузь на сторінці в Facebook розкритикував дії Ігоря Насалика, пов'язані з шахтою Бутівка.

Представники «Народного фронту» ініціювали порушення питання щодо звільнення з посади очільника Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

Про це повідомили на офіційному порталі Верховної Ради, передає «Слово і Діло».

Відповідний законопроект 29 листопада зареєстрував у парламенті депутат від «Народного фронту» Ігор Гузь. У пояснювальній записці документа автор зазначає, що за час роботи Ігоря Насалика на посаді міністра не була впроваджена реформа та поглиблена криза галузі.

«Підставою для внесення проекту постанови Верховної Ради України «Про звільнення Насалика з посади міністра енергетики та вугільної промисловості України» є соціальна напруженість, відсутність реформ і численні проблеми в галузях, що входять у сферу відповідальності міністра», – йдеться в повідомленні.

Гузь на сторінці в Facebook розкритикував дії Ігоря Насалика, пов'язані з шахтою «Бутівка».

«Ця людина абсолютно не контролює питання виплати зарплат шахтарям та шукає вугілля, де завгодно за кордоном, тільки не в Україні. Насалик не робить нічого для розвитку вугільної галузі на Волині. Такі «кадри» нам не потрібні», – заявив Ігор Гузь.

Зазначимо, що, відповідно до законодавства України, член уряду може бути звільнений за власною ініціативою або за поданням прем'єр-міністра України.

Раніше Насалик пообіцяв збільшити запаси вугілля на ТЕС.

Також повідомлялося, що з чотирьох обіцяних Насаликом атомних енергоблоків вчасно вдалося запустити лише два.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: