У Польщі побоюються, що з України прийде небезпечна епідемія

Читать на русском
Польська гуманітарна група опублікувала доповідь, в якій ідеться про підвищений ризик захворювання на туберкульоз на східному кордоні Польщі.

Польська гуманітарна група опублікувала доповідь, в якій ідеться про підвищений ризик захворювання на туберкульоз на східному кордоні Польщі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Onet Wiadomosci.

При цьому голова Головної санітарної інспекції Марек Пособкевич вказує, що це звичайна ситуація серед людей без щеплення. Основна проблема в тому, що багато жителів відмовляються від них.

«Наразі немає необхідності (перевіряти громадян України на кордоні – ред.). Ситуація щодо українців не така вже й страшна, щоб закривати кордони й перевіряти людей при в'їзді до країни», – сказав Пособкевич.

Дискримінація українців: не все так простоЮристи вважають, що факт дискримінації треба довести, грунтуючись на трьох її основних ознаках

Він підкреслив, що зараз проводяться кампанії для інформування туристів, які приїхали з боку східного кордону, наскільки небезпечним є туберкульоз. Однак, за його словами, немає підстав для паніки. Лікарі припускають, що причиною розвитку епідемії туберкульозу можуть стати робітники з України. Своєю чергою Марек Пособкевич вважає це твердження не єдиним і не головним чинником.

«Українці, які працюють у Польщі, часто говорять польскою мовою дуже добре, дивляться наше телебачення, слухають наше радіо, знають і пристосовуються до нашого способу життя й житимуть разом у нашому суспільстві», – додав він.

Дискримінація українців за кордоном: як домогтися моральної компенсаціїАналітики «Слова і Діла» відстежили найгучніші випадки дискримінації українських заробітчан. Також ми дізналися в юриста, як діяти в таких випадках.

Нагадаємо, в 2016 році більш ніж 1,3 тис. киян був поставлений діагноз «туберкульоз». Щорічно з 9 млн осіб, яким ставили діагноз «туберкульоз», 3 млн навіть не проходять лікування.

Раніше ООН озвучила дані гуманітарної катастрофи на Донбасі.

Нагадаємо, в МОЗ повідомили, скільки в Україні ВІЛ-інфікованих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: