ООН озвучила дані гуманітарної катастрофи на Донбасі

Читать на русском
Координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер заявив, що для забезпечення гуманітарною допомогою жителів Донбасу потрібно 187 мільйонів доларів.

Координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер заявив, що для забезпечення гуманітарною допомогою жителів Донбасу потрібно 187 мільйонів доларів.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на Центр новин ООН.

«Наступного року на надання гуманітарної допомоги жителям України потрібно 187 мільйонів доларів. Криза, пов'язана з конфліктом на сході країни, торкнулася 4,4 мільйона осіб, з яких 3,4 мільйона потребують допомоги, а 2,3 мільйона перебувають в особливо невигідному становищі», – сказав він.

За словами координатора ООН, близько 1,2 мільйона людей на Донбасі відчувають нестачу продовольства, це вдвічі більше, ніж торік. Крім того, зростає також кількість випадків стійкого до антибіотиків туберкульозу, ВІЛ та поліомієліту.

Червоний Хрест відправив до ОРДЛО новий гуманітарний конвойМіжнародний комітет Червоного Хреста відправив на непідконтрольну територію новий гуманітарний конвой.

Нагадаємо, Всесвітня продовольча програма ООН вирішила припинити надання продовольства та іншої гуманітарної допомоги жителям Донбасу.

Раніше в ООН констатували збільшення рівня бідності на Донбасі.

Також в ООН повідомили, що Україна лідирує за кількістю загиблих від мін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: