Польща виділила рекордну суму на оборону

Читать на русском
Значна частина військового бюджету призначена для забезпечення зовнішньої безпеки і недоторканності кордонів польської держави.

Значна частина військового бюджету призначена для забезпечення зовнішньої безпеки і недоторканності кордонів польської держави.

Оборонний бюджет Польщі в 2018 році є рекордним за обсягом.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Радіо Польща з посиланням на директора бюджетного департаменту Міністерства національної оборони генерал-лейтенанта Славомира Пончека.

За його словами, бюджет визначений за формулою 2% ВВП і становить 41 млрд 400 млн злотих (майже 10 млрд євро). При цьому значна частина фондів, які залишаються в розпорядженні міністра оборони (близько 27%), складають майнові витрати. Серед них - витрати на технічну модернізацію, які цьогоріч збільшаться на 13,3%.

Велика частина бюджету (майже 32 млрд злотих) призначена для забезпечення зовнішньої безпеки і недоторканності кордонів.

Майже 3 млрд. злотих планується виділити, зокрема, на закупівлю військової форми, палива і медичного обладнання. Понад 7 млрд. злотих, тобто 18,3%, призначені на поточні витрати і освіту.

Нагадаємо, США схвалили продаж Польщі ракет класу «повітря-повітря» і ракетно-артилерійських систем на суму 500 мільйонів доларів.

Раніше Державний департамент США схвалив продаж Польщі систем протиракетної оборони Patriot на суму 10,5 млрд дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: