У МОЗ повідомили, скільки в Україні ВІЛ-інфікованих

Читать на русском
В Україні за станом на сьогоднішній день проживають 136 тисяч ВІЛ-позитивних людей, проте не всі хворі отримують необхідну допомогу.

В.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що тільки 88% ВІЛ-інфікованих українців отримують антиретровірусну терапію.

Про це повідомляє УНН, передає «Слово і Діло».

ВООЗ повідомила про зростання показника смертності від гепатиту в усьому світіОднією із головних причин поширення вірусу гепатиту C є нестерильні умови в ряді установ охорони здоров'я, а також багаторазове використання шприців для введення наркотиків.

«Пацієнтів взагалі близько 136 тисяч ВІЛ-інфікованих, з них 41 тисяча хворих на СНІД», - сказала Супрун.

Вона зазначила, що близько 50% пацієнтів лікуються за рахунок держави, решта коштів отримують допомогу іноземних партнерів, серед яких і американська урядова програма допомоги таким пацієнтам.

Нагадаємо, в українських в'язницях 60% ув'язнених мають гепатит С, 20% - ВІЛ, а 75% нових випадків захворювання на туберкульоз виникають саме в місцях позбавлення волі.

За інформацією «Інтерфакс-Україна», Супрун запевняє, що Україна має всі ресурси і політичну волю, щоб подолати епідемію ВІЛ/СНІДу до 2030 року.

Як відомо, українським лікарям можуть підвищити зарплати на 20%.

Раніше Супрун анонсувала пілотний проект з трансплантації нирки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: