Стало відомо, скільки університет імені Шевченка заплатив за комуналку в 2017 році

Читать на русском
Університет імені Шевченка в Києві розпустив студентів до весни в цілях економії коштів. Слово і Діло проаналізувало витрати вишу й з'ясувало, скільки йде на комуналку.
КНУ имени Шевченка

Київський національний університет імені Шевченка минулого року заплатив за комунальні послуги понад 122 мільйони гривень.

Це випливає зі звіту ректора про роботу станом на 1 листопада, пише «Слово і Діло».

Розпуск студентів на канікули: в КНУ імені Шевченка прояснили ситуаціюВ КНУ імені Тараса Шевченка прокоментували інформацію ЗМІ щодо «розпуску студентів на двомісячні канікули» через брак коштів на опалення приміщень.

При цьому за прогнозами витрати на оплату комуналки в поточному році складуть 109,7 млн грн. Це майже на 13 млн грн менше, ніж у 2017 році. Зменшення витрат планують домогтися за рахунок скорочення витрат енергоносіїв на 10%. Для цього виділяються кошти на встановлення більш ергономічних пристроїв.

Загалом у 2017 році обсяг фінансування університету склав 1 млрд 465,4 млн грн. Цікаво, що майже 5,5% коштів (56,4 млн грн) були спрямовані на оплату комунальних послуг.

Детальніше – на наших інфографіках у матеріалі «На які гроші жив КНУ в 2017 році, куди їх витрачав та чи вистачило виділених коштів на оплату комуналки».

Нагадаємо, в січні стало відомо, що для економії коштів, які мають бути сплачені за комунальні послуги, КНУ імені Шевченка розпустив студентів на дистанційне навчання до весни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: