Прокурор за два дні «звів» будинок, ГПУ перевіряє за фактами брехні в декларації

Читать на русском

Працівники Генпрокуратури перевіряють одного із заступників прокурора Донецької області за фактами неправди в декларації.
Олександр Лівочко праворуч

Відділ Генеральної інспекції Генеральної прокуратури проводить досудове розслідування за фактом можливого декларування недостовірної інформації першим заступником прокурора Донецької області Олександром Лівочкою.

Про це йдеться в одному із судових рішень Печерського районного суду міста Києва, пише «Слово і Діло».

Згідно з матеріалами кримінального провадження, Лівочка в середині квітня 2016 року придбав земельну ділянку площею 1000 кв. м у Бучі на вулиці Олександра Олеся за 174 тис. грн, а вже в середині травня набув у власність житловий будинок площею 161,2 кв. м на цій же ділянці, вартість якого він не вказав.

Відзначається, що наприкінці квітня прокурор подав до департаменту ДАБІ в Київській області заявку на зміну даних у повідомленні про початок будівельних робіт, яке департамент ДАБІ вніс 4 травня 2016 року. А вже 6 травня того ж року керівником ПП «ГЕО» Василем Пироженком проведена технічна інвентаризація завершеного будівництвом об'єкта, готового до експлуатації, на зазначеній земельній ділянці. 12 травня Лівочка подав до департаменту ДАБІ в Київській області декларацію про готовність до експлуатації об'єкта, будівництво якого здійснене на підставі будівельного паспорта.

Таким чином, прокурор за два дні збудував вказаний будинок, облаштував і підвів до нього інженерне та сантехнічне обладнання, що на практиці неможливо. Це може свідчити про приховування їм купівлі не лише земельної ділянки, але й уже розташованого на ній збудованого будинку, який лише потрібно було ввести в експлуатацію. До того ж на вказаній вулиці всі будинки виглядають однаково, що вказує на будівництво їх одним забудовником. Однак, за словами Лівочки, він сам будував будинок, але дати початку робіт не пам'ятає.

Крім того, в декларації за 2016 рік у розділі витрат прокурор також не вказав купівлю/отримання вказаного будинку або пов'язаних із ним робіт. У ГПУ додали, що на сайті dom.ria.com схожі будинки на цій же вулиці продаються в ціновому спектрі від 155 до 255 тисяч доларів із гарантією від забудовника.

Лівочці поки не повідомили про підозру. Разом із тим ГПУ отримала доступ до документів Ірпінської філії «Київоблгазу» про підключення будинку прокурора до газу, ПП «ГЕО» та Ірпінської філії «Київобленерго».

Нагадаємо, ГПУ підозрює чиновника Київської ОДА у брехні в декларації.

Раніше НАБУ почало перевірку нардепа від «Опоблоку» за фактами неправди в декларації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: