«Злив» обшуків: САП судиться за зміну суду через конфлікт інтересів

Читать на русском
Обвинувальний акт щодо помічниці судді Солом'янського райсуду столиці має розглядати той самий Солом'янський райсуд.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подали клопотання про визначення підсудності за іншим судом у справі за обвинуваченням помічниці судді Солом'янського районного суду міста Києва Інни Паламарчук та адвоката Юрія Сівовни в «зливі» інформації про майбутні обшуки, який має розглядати той самий Солом'янський райсуд.

Судове засідання про зміну підсудності мало розпочатися сьогодні, 16 січня, о 10:50 в Апеляційному суді міста Києва, пише «Слово і Діло».

Як відомо, адвокат Сівовна, будучи приятелем помічниці судді Солом'янського райсуду Паламарчук, умовив її «зливати» необхідну йому інформацію. Йшлося про певні клопотання детективів Національного антикорупційного бюро, які розслідували факти ймовірного незаконного заволодіння ПДВ фірмами, пов'язаними з аграрним холдингом Avangard олігарха Олега Бахматюка. Паламарчук інформувала Сівовну про внесення клопотань детективами НАБУ, а також про результати їх розгляду.

Їх обох звинувачують за ч. 2 ст. 376-1 (втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з автоматизованої системи суду) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в зазначеній справі відбулося підготовче засідання.

Раніше журналіст «Слова і Діла» розповів деталі розслідування щодо помічниці судді та її спільника-адвоката.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: