Зведення штабу АТО 23 січня: шість обстрілів, загинув один боєць

Читать на русском
Протягом минулої доби 22 січня бойовики шість разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, внаслідок чого загинув український військовослужбовець.

Протягом минулої доби 22 січня бойовики шість разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, внаслідок чого загинув український військовослужбовець.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 22 січняСитуація на сході країни станом станом на 06:00 22 січня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Вчора вдень (22 січня, - ред.) спостерігалася вогнева активність бойовиків російсько-окупаційних військ. Ворог продовжував застосовувати міномети різних калібрів, нахабно порушуючи мінські домовленості не тільки по позиціях захисників України, а й в сторону ними ж окупованого прифронтового населеного пункту», - уточнюють у штабі.

Зокрема, на луганському напрямку бойовики вели вогонь з 120-мм мінометів по українським опорним пунктам в районі Троїцького. Неодноразово з мінометів калібру 120-мм і 82-мм, а також гранатометів НВФ обстрілювали оборонні укріплення ЗСУ біля Луганського.

Переговори щодо Донбасу: чи потрібно переносити «Мінськ» і що це дастьПрезидент Казахстану оголосив про пропозицію президента США перенести переговори щодо Донбасу з Білорусі до Казахстану. Експерти оцінили ініціативу.

На донецькому напрямку учасники незаконних збройних формувань застосували міномети калібру 82-мм по позиціях близько Новотроїцького. Крім того, тут вони з метою провокацій вели мінометний вогонь по черзі в сторону українських опорних пунктів і по інфраструктурі тимчасово непідконтрольного української влади Докучаєвська. Саме в результаті мінометного вогню противника і загинув український боєць.

Раніше повідомлялося, що бойовики підводять техніку до підконтрольних Україні населених пунктів.

Нагадаємо також, в АТО повідомили про вихід бойовиків з-під контролю ватажків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: