Порошенко визначився з підписанням закону щодо Донбасу

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що підпише закон про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях одразу ж після того, як документ надійде до нього з ВР.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підпише закон «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях» одразу ж після того, як документ надійде до нього з ВР.

Про це він сказав на урочистому засіданні в понеділок, 22 січня, в Києві з нагоди Дня соборності та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв повернути ДонбасСказано 6 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Агресору не подобається, коли агресора називають агресором, окупанту неприємно, коли окупацію називають окупацією, на злодії й шапка горить, він хоче уникнути міжнародної відповідальності за свої злочини, й рефлексія Москви зайвий раз підтверджує, що ми ухвалили правильний закон», – зазначив Порошенко.

Він назвав головною цінністю ухваленого закону те, що «це, по суті, технологія повернення окупованих територій під державний суверенітет України».

За словами президента, українська незалежність стане остаточною й безповоротною лише тоді, коли українці доведуть всьому світу й собі, що вони стали успішними.

Законопроект про реінтеграцію: чи вирішить документ майбутнє ДонбасуВерховна Рада ухвалила законопроект про реінтеграцію Донбасу. Підсумки голосування підбивали експерти.

«Переживши хворобливий шок від війни та економічної агресії з боку Росії, ми повертаємося на шлях відновлення й розвитку. Ми маємо подолати зовнішню агресію й побудувати європейську Україну, щоб у такому вигляді передати її дітям і онукам. Це наша з вами місія, вона абсолютно реальна й абсолютно можлива», – підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, 18 січня Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях».

У новому законі про відновлення контролю над Донбасом, зокрема, Росія визначена як країна-агресор і запроваджується право України на самооборону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: