Бойовики підводять техніку до підконтрольних Україні населених пунктів

Читать на русском
Бойовики вирішили скористатися ротацією українських військових на передовій та активізували обстріли.

У понеділок, 22 січня, в День Соборності, на фронті активізувалися обстріли зі зброї, забороненої так званими Мінськими угодами.

Як повідомили «Слово і Діло» бійці однієї з десантних бригад, активізація може бути пов'язана, як зі святом, так і з плановими ротаціями наших військових.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 22 січняСитуація на сході країни станом станом на 06:00 22 січня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Сьогодні накривали зі 120-мм і 82-мм мінометів. Причому, у нас є дані розвідки про те, що з того боку активно рухається техніка. Ми думаємо, що це через планової ротації наших підрозділів - бойовики також намагаються відстежувати інформацію про наші пересування і намагаються скористатися ротацією, коли одні наші підрозділи змінюються з іншими», - пояснив один з офіцерів, який несе службу в Донецькій області.

Бойовики оголосили Києву список для обмінуУ ОРДЛО вимагають від Києва передати їм понад 80 осіб у рамках наступного етапу обміну утримуваними особами. Раніше йшлося про формулу 83 на 29.

Він зазначив, що бойовики зі свого боку підтягують техніку до населених пунктів Троїцьке і Луганське, які знаходяться під контролем України. За інформацією, прес-центру Штабу АТО, в результаті сьогоднішніх обстрілів загинув один Українки військовий.

У той же час, як вже повідомляло «Слово і Діло», 21 січня, обстріли поновилися тільки пізно ввечері. При цьому, за даними розвідки, частина бойовиків вийшли з-під контролю своїх ватажків.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», в ОБСЄ також заявили про різке збільшення кількості порушень режиму тиші на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: