«Повстання» на Донбасі: в АТО повідомили про вихід бойовиків з-під контролю ватажків

Читать на русском
Бойовики на Донбасі не можуть вирішити, чи потрібно їм воювати з українською армією. Військові припускають, що з Горлівки могла бути виведена частина російських офіцерів.

Частина бойовиків вийшла з-під контролю своїх ватажків.

Як повідомили «Слову і Ділу» розвідники, що несуть службу в районі Світлодарської дуги, судячи за перехопленнями переговорів терористів, у них відбулося «повстання».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 22 січняСитуація на сході країни станом станом на 06:00 22 січня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«За минулу добу кілька разів чули з рацій, як розходилися думки з приводу того, відкривати по нас вогонь чи ні. Одні кричали, що потрібно, інші – якось дуже підозріло підтримували так зване перемир'я. В підсумку через годину після перехоплення по нас усе-таки почали бити», – розповів один із розвідників.

За словами військового, це вже не вперше, коли бойовики не можуть між собою домовитися про злагоджену роботу. Військовослужбовець не виключає, що з Горлівки, звідки терористи раніше контролювали удари по українських позиціях на Світлодарській дузі, могла бути виведена частина російських офіцерів, і тепер бойовики не можуть без чіткого контролю домовитися між собою.

За даними прес-центру штабу АТО, за минулу добу, 21 січня, вперше з дня проголошення так званого новорічного перемир'я бойовики зберігали тишу. Однак близько 23:00 21 січня противник відкрив вогонь зі 120-мм мінометів по позиціях ЗСУ в районі Світлодарської дуги.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», в ОБСЄ заявили про різке збільшення кількості порушень режиму тиші на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: