Сенат США переніс голосування за тимчасовий бюджет

Читать на русском
Сенат конгресу США переніс голосування по тимчасовому тритижневого бюджету на полудень понеділка (19:00 за Києвом), що означає продовження паузи в роботі уряду.

Сенат конгресу США переніс голосування по тимчасовому тритижневому бюджету на полудень понеділка (19:00 за Києвом), що означає продовження паузи в роботі уряду.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на The Hill.

Гарбуз від МВФ: чи вдасться Україні залучити черговий кредит у 2018 роціОкрім суто економічних проблем, в 2018 році політичне життя України проходитиме під знаком майбутніх виборів. Як це вплине на попередні домовленості з МВФ та чи критично отримати черговий транш, аналізував політолог Олександр Радчук.

Як зазначається, представники Республіканської і Демократичної партій знову не змогли прийти до спільного рішення. Лідери республіканців і демократів Мітч Макконнелл і Чак Шумер продовжують переговори.

Нагадаємо, в ніч з 19 на 20 січня в США офіційно почався урядовий «шатдаун» і в країні тимчасово припинили фінансувати держустанови.

Республіканці і демократи не досягли згоди в ключових питаннях. Зокрема, демократи вимагали від адміністрації США продовжувати фінансування ряду програм у 2018 році. Йдеться і про DACA - програму, яка захищала від депортації нелегальних мігрантів, які приїхали в США в неповнолітньому віці.

Урядовий «шатдаун» в США означає практично повне припинення фінансування держструктур. Це може загрожувати мільярдними втратами країні, навіть якщо він триватиме декілька днів. Держслужбовці повинні будуть піти в неоплачувану відпустку.

Разом з тим, роботу продовжать держустанови, які працюють в сфері нацбезпеки, медицини, допомоги в разі стихійних лих, оподаткування, поштових послуг і управління повітряним простором.

Раніше стало коли Україна отримає летальну зброю з США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: