США закликають Росію повернутися до СЦКК

Читать на русском
США висловили стурбованість ситуацією з безпекою на Донбасі і закликали Росію повернути військовослужбовців до складу Спільного центру з контролю і координації.

США закликають Росію повернути своїх представників у Спільний центр з контролю і координації (СЦКК) на Донбасі.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Кемієн, повідомляє прес-служба американської місії.

З'ясувалися умови повернення російських офіцерів до СЦККРосійська сторона заявила про готовність повернути своїх офіцерів до Спільного центр контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі, однак за дотримання низки умов.

«Сполучені Штати закликають Російську Федерацію скасувати свої односторонні дії і повернути своїх представників у Спільний центр з контролю і координації (СЦКК). СЦКК успішно встановив тимчасові «вікна тиші» з припиненням вогню і зони безпеки навколо критичної інфраструктури», - сказав він на засіданні Постійного ради Організації у Відні (Австрія).

За словами Кемієна, комунальні служби заявили, що без цього важливого двостороннього механізму вони мають обмежені можливості з організації «вікон тиші», що ускладнює проведення ремонтних робіт.

«На нашу думку, вихід Росії з цього механізму є ознакою більш широкого небажання виконувати свої зобов'язання, зокрема встановлення режиму припинення вогню згідно з мінськими угодами», - зазначив представник США при ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон закликали Росію повернути своїх офіцерів-спостерігачів на Донбас.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: