Проблеми фінансування: уряд США припиняє роботу

Читать на русском
Уряд США зупинило роботу, оскільки бюджет на 2018 рік не прийнятий через розбіжності демократів і республіканців у сенаті.

Конгрес США не зміг прийняти федеральний бюджет країни до півночі 20 січня в результаті чого уряд країни змушений призупинити роботу.

Про це повідомляє агентство Reuters, передає «Слово і Діло».

«Закінчився термін дії нинішнього тимчасового закону про фінансування уряду, а федеральні міністерства і відомства США змушені припинити роботу через відсутність грошей. Всі співробітники держорганів, які не виконують важливі завдання, повинні будуть піти в тимчасові неоплачувані відпустки», - сказано в повідомленні.

При цьому, уточнюється, що в Сенаті тривають переговори за новим законопроектом.

Крім того, прес-секретар Білого дому Сара Сандерс пояснила ситуацію.

За її словами, в припиненні фінансування федеральних відомств США через неприйнятий бюджет винні законодавці від Демократичної партії.

«Сьогодні ввечері сенатори-демократи поставили політику понад нашої національної безпеки, сімей військових, незахищених дітей і можливості нашої країни служити всім американцям. Це поведінка невдах, а не законодавців», - заявила Сандерс.

До слова, в історії США з 1977 по 2013 рік фінансування роботи федерального уряду переривалося у зв'язку з розбіжностями між адміністрацією і Конгресом як мінімум 17 разів.

Нагадаємо, що США передбачили в бюджеті допомогу для України.

Раніше, Петро Порошенко заявив, що Україна і США провели «копітку роботу», щоб домовитися про фінансування поставок протитанкових ракетних комплексів Javelin.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: