У Кабміні розповіли, як платитимуть пенсії людям без стажу

Читать на русском
Уряд затвердив порядок призначення тимчасової соцдопомоги від держави непрацюючим особам пенсійного віку, які не мають права на пенсійні виплати.

Уряд затвердив порядок призначення тимчасової соцдопомоги від держави непрацюючим особам пенсійного віку, які не мають права на пенсійні виплати.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

Тимчасову допомогу отримають ті громадяни, які вже досягли пенсійного віку, але мають менш ніж 15 років страхового стажу, тобто не заробили свою пенсію. Виплати надаватимуть у період із 1 січня 2018 року до 31 грудня 2020 року.

Допомогу призначатимуть структурні підрозділи з питань соцзахисту населення районних, міських райдержадміністрацій. Призначення соцдопомоги передбачає врахування майнового стану та середньомісячного сукупного доходу громадянина. Виплати перераховуватимуть кожні шість місяців, з урахуванням змін майнового стану людини та середньомісячного сукупного доходу.

Названа сума максимальної пенсії українцівУ Пенсійному фонді назвали суму максимальної пенсії українців. Оклад виріс майже на 2 тисячі гривень і склав понад 13 тисяч гривень.

Соцдопомогу виплачуватимуть до досягнення громадянином віку, з якого він набуває право на отримання пенсії.

Раніше Гройсман озвучив середній розмір, на який будуть підвищені пенсії військовослужбовцям.

Нагадаємо, в четвер, 11 січня, уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду з доходами 353,6 мільярда гривень й видатками 345,8 мільярда гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: