Українцям із великим стажем підвищать пенсії – Гройсман

Читать на русском
Українцям із великим трудовим стажем, але низькою заробітною платою, в 2019 році будуть підвищені пенсійні виплати.

Українцям із великим трудовим стажем, але низькою заробітною платою в 2019 році будуть підвищені пенсійні виплати.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час робочої поїздки до Маріуполя, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на 112.ua.

За словами Гройсмана, підвищення виплат для цієї категорії пенсіонерів буде першочерговим завданням уряду.

«Сьогодні ще залишається завданням для нас підвищити пенсію тим, хто мав великий стаж роботи, але невелику заробітну плату. Це таке завдання, яке буде виконано. Ми в 2019 році цю проблему вирішимо. Ми вирішимо все, що необхідно для того, щоб пенсії автоматично почали зростати», – заявив він.

Гройсман запевнив, що в пенсійній реформі відтепер не буде передбачена «урівнялівка».

У Мінсоцполітики спрогнозували зростання пенсій у 2019 роціУ Мінсоцполітики заявили про підвищення пенсій на 20% в рамках першої індексації в 2019 році.

«Все те, що ми вже зробили, перерахунок пенсій для українських пенсіонерів – це лише початок. Ми починаємо повертати повагу до тих людей, які працюють. Ми запровадили диференціацію, але ми говоримо про те, що перший показник справедливості – це те, де людина працювала, скільки заробляла, й від цього ми можемо відштовхнутися, решта буде штучно. Ми не можемо працювати в «урівнялівці», – підкреслив глава уряду.

Раніше Гройсман озвучив середній розмір, на який будуть підвищені пенсії військовослужбовцям.

Нагадаємо, в четвер, 11 січня, уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду з доходами 353,6 мільярда гривень й видатками 345,8 мільярда гривень.

Зазначимо, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Гройсман дав 452 обіцянки, 225 з яких виконав, а 100 – провалив. Рівень його відповідальності – 50%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: