Стало відомо, на скільки збільшать пенсію військовим

Читать на русском
Унаслідок реформи пенсійного забезпечення військовослужбовців їхня пенсія збільшиться на 77%.

Унаслідок реформи пенсійного забезпечення військовослужбовців їхня пенсія збільшиться на 77%.

Також будуть враховані інтереси учасників бойових дій.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, у п'ятницю, 19 січня.

«Після початку пенсійної реформи у 2017 році середня пенсія по країні зросла до 2448 гривень, а середня пенсія силовиків становить 2600 гривень, тобто вони практично зрівнялися. Це негативна і неправильна ситуація, адже військові повинні мати більшу пенсію. Тому після проведення змін у пенсійному забезпечення військовослужбовців, за нашими розрахунками, пенсії військових повинні збільшитися не менш ніж на 77%», - сказав Рева.

Він підтвердив, що перерахунок пенсій відбудеться з 1 січня 2018 року відразу після прийняття відповідного закону.

Пенсії для військових: якою має бути система виплат для тих, хто боронить кордонОкрім заробітних плат, також уряд пропонує осучаснити пенсійні виплати військовим наступного року. Про систему фінансування українських військовослужбовців міркували з експертами.

Міністр також акцентував увагу на дорученні прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо першочергової підтримки пенсійною реформою військовослужбовців саме тих, які брали участь у бойових діях, захищаючи Україну. Таким чином, механізми, які вводить реформа, дозволять диференціювати в більший бік розмір пенсій цих військових в порівнянні з військовослужбовцями, які перебували в тилу.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко провалив обіцянку про те, що до кінця 2017 року буде ухвалений законопроект про пенсійне забезпечення військовослужбовців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: