Стало відомо, на скільки збільшать пенсію військовим

Читать на русском
Унаслідок реформи пенсійного забезпечення військовослужбовців їхня пенсія збільшиться на 77%.

Унаслідок реформи пенсійного забезпечення військовослужбовців їхня пенсія збільшиться на 77%.

Також будуть враховані інтереси учасників бойових дій.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, у п'ятницю, 19 січня.

«Після початку пенсійної реформи у 2017 році середня пенсія по країні зросла до 2448 гривень, а середня пенсія силовиків становить 2600 гривень, тобто вони практично зрівнялися. Це негативна і неправильна ситуація, адже військові повинні мати більшу пенсію. Тому після проведення змін у пенсійному забезпечення військовослужбовців, за нашими розрахунками, пенсії військових повинні збільшитися не менш ніж на 77%», - сказав Рева.

Він підтвердив, що перерахунок пенсій відбудеться з 1 січня 2018 року відразу після прийняття відповідного закону.

Пенсії для військових: якою має бути система виплат для тих, хто боронить кордонОкрім заробітних плат, також уряд пропонує осучаснити пенсійні виплати військовим наступного року. Про систему фінансування українських військовослужбовців міркували з експертами.

Міністр також акцентував увагу на дорученні прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо першочергової підтримки пенсійною реформою військовослужбовців саме тих, які брали участь у бойових діях, захищаючи Україну. Таким чином, механізми, які вводить реформа, дозволять диференціювати в більший бік розмір пенсій цих військових в порівнянні з військовослужбовцями, які перебували в тилу.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко провалив обіцянку про те, що до кінця 2017 року буде ухвалений законопроект про пенсійне забезпечення військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: