Данилюк повідомив головну умову продовження співпраці з МВФ

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд може припинити співпрацю з Україною, якщо реформи не будуть продовжені.

Міжнародний валютний фонд може припинити співпрацю з Україною, якщо реформи не будуть продовжені.

Про це заявив голова Мінфіну Олександр Данилюк в інтерв'ю «Дзеркалу тижня», передає «Слово і Діло».

Данилюк планує запустити земельну реформу у 2017 роціСказано 13 березня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Говорячи про продовження програм із МВФ він зазначив, що зараз Україна «на тому етапі, коли зупиняти реформи не можна, навпаки, їх необхідно прискорювати».

«Звичайно, передвиборчий рік все ускладнює. Але ми досягли певного темпу змін, наростили інерцію, цю швидкість руху важливо не втратити і імплементувати закони, які вже були, і ті, які ще будуть прийняті. Для цього фокус повинен бути не на виборах, а на реформах», - зазначив Данилюк.

Він додав, що дуже важливо продовжувати робити реформи.

Гарбуз від МВФ: чи вдасться Україні залучити черговий кредит у 2018 роціОкрім суто економічних проблем, в 2018 році політичне життя України проходитиме під знаком майбутніх виборів. Як це вплине на попередні домовленості з МВФ та чи критично отримати черговий транш, аналізував політолог Олександр Радчук.

«Ми собі не можемо дозволити зупинитися. А якщо ми це зробимо, то питання про продовження програми МВФ у нас взагалі не виникне. Якщо реформ не буде, не буде і програми, тут все просто», - заявив він.

Також він зазначив, що неотримання жодного траншу в поточному році і виліт з програми МВФ - «синоніми, тому що програма закінчується в першому кварталі 2019-го».

«Нова програма (з МВФ. - ред.) не обговорюється. І що могло б в ній бути? Невиконані пункти нинішнього меморандуму?... Необхідно в рамках чинного співробітництва реалізувати максимум... У першу чергу, мова йде про пріоритетні реформи, необхідні в рамках цієї програми. Тільки після її виконання ми можемо думати про наступні кроки у співпраці з Фондом», - додав глава Мінфіну.

Нагадаємо, Данилюк також розповів, що було декілька спроб конфіскувати кошти «сім'ї» Януковича, і в кінці кінців виведені кошти знаходяться в бюджеті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: