В НБУ не виключили, що МВФ зупинить програму допомоги для України

Читать на русском
Заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб не виключив, що кредитування України з МВФ може бути перервано

У Національному банку України не виключають того, що МВФ може перервати програму кредитування з Україною, в зв'язку із зволіканням реформ, реалізація яких є умовою кредиторів.

Про це пишуть Українські новини, передає «Слово і Діло».

«Відсутність рішення по траншу МВФ до кінця другого кварталу 2018 року, тобто до липня буде свідчити про те, що поточна програма кредитування з високою ймовірністю вже не відновиться», - припустив заступник глави Національного банку України Дмитро Сологуб.

Він уточнив, що звичайно, якщо теоретично український уряд за два місяці до виборів захоче прийняти купу непопулярних реформ, то уряд гроші отримає.

«Але питання в тому, що ймовірність цього низька», - додав заступник голови НБУ.

Раніше в НБУ прогнозували отримання двох траншів від МВФ в першому і третьому кварталі 2018 року на загальну суму 3,5 мільярда доларів.

Як відомо, кредитори рекомендують українському урядові якнайшвидше створити антикорупційний суд, а також доопрацювати пенсійну реформу, провести земельну. Крім того, невирішеним залишається газове питання.

Нагадаємо, глава НБУ Валерія Гонтарєва, яка перебувала у відпустці з квітня минулого року готова відзвітувати в ВРУ.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 18 січня 2018 року вніс до Верховної Ради проекти постанов про звільнення Гонтаревої з посади голови НБУ і призначення на цю посаду виконуючого обов'язки голови Якова Смолія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: