Директора НАБУ визнали винним і зобов'язали виплатити штраф

Читать на русском
Солом'янський районний суд Києва визнав директора НАБУ Артема Ситника винним в скоєнні адміністративного правопорушення

Солом'янський районний суд Києва визнав директора НАБУ Артема Ситника винним в скоєнні адміністративного правопорушення в невиконанні вимог НАЗК і наклав на нього штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн).

Як повідомили в Солом'янському райсуді, таку постанову суд ухвалив 17 січня, пише «Слово і Діло», з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Антикорупційні органи: що заважає НАЗК, НАБУ та САП ефективно працюватиПісля створення Антикорупційного суду всі справи проти хабарників почнуть розглядатися саме там, а не в одіозному Солом'янському суді. Втім, це не гарантує тріумфальних перемог борців з корупцією.

НАЗК 13 листопада 2017 направило до Солом'янського райсуду Києва протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена частиною першою статті 188-46 КУпАП, складений за директора НАБУ Ситника.

За інформацією Нацагенства, директор НАБУ надав із порушенням встановленого законом терміну запитувані НАЗК копії документів та інформацію, а також надав їх не в повному обсязі. Запити було надіслано щодо можливих порушень працівниками НАБУ законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а саме про надання Ситником довіреності на представлення його інтересів працівникам юридичного департаменту Нацбюро.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник обіцяє, що старші детективи НАБ будуть призначені вже наприкінці січняСказано 18 січня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як повідомлялося, 13 листопада Ситник прибув в НАЗК для вручення йому протоколу про нібито вчинення ним адміністративного правопорушення у зв'язку з тим, що він не надав якісь документи на вимогу НАЗК. Директор Бюро розповів журналістам, що мова йде про те, що він нібито використовував юридичні можливості НАБУ в своїх особистих інтересах.

Він тоді вказав, що коли НАБУ або його директор стають стороною якоїсь суперечки, тоді їхні інтереси представляє, на підставі довіреності керівника НАБУ, представник юридичного управління Бюро. «Чому зроблено висновок, що я використовував це в якихось особистих інтересах, мені не відомо. Це було подання не моїх особистих інтересів, а інтересів директора НАБУ», - підкреслив Ситник.

Пізніше в НАБУ заявили, що НАЗК у липні 2017 встановило, що Ситник мав право давати доручення керівнику юридичного управління Бюро представляти його інтереси під час судового розгляду в адміністративній справі.

Раніше повідомлялося, що зарплата Ситника за грудень склала 135 400 гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: