Реінтеграція Донбасу: позиція «Батьківщини» та висновки за підсумками голосування

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

З огляду на позицію фракції «Батьківщини» під час голосування за законопроект про реінтеграцію Донбасу, можна запитати, чи чув хтось про стан здоров'я Тимошенко. Адже виглядає так, що вона спеціально тиждень не ходила до Ради, щоб не голосувати.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Володимир Цибулько, передає «Слово і Діло».

«Виглядає так, що Тимошенко навмисно не приходила до ВР, щоб не голосувати за статус Росії-агресора та не дратувати Путіна. Закон розглядався три дні. Очевидно, що було достатньо часу, щоб кинути все й бути присутньою на такому важливому голосуванні», – зазначив експерт.

На його думку, Тимошенко припустилася фатальної помилки, вчергове допомігши Путіну.

«Відео спільної прес-конференції Путіна й Тимошенко та їхні жарти ще ніхто не забув, а тепер ще й новий камінг-аут», – підкреслив він.

Ба більше, в «Батьківщині» не голосували два найбільш наближених до неї нардепи – Сергій Власенко та Григорій Немиря, який узагалі закликав Захід не фінансувати Україну, бо Порошенко не платить пенсії на окупованих територіях, уточнив політолог.

Водночас політолог Віталій Бала у коментарі «Слову і Ділу» пояснив, що голосування за такого роду законопроекти важливі, оскільки демонструють, чи є в нас коаліція.

«Це голосування важливе, оскільки засвідчило ще один момент. Такого роду закони, як і бюджет, показують наявність реальної більшості в коаліції. Кожен такий закон є випробуванням. Ми побачили, чи є коаліція», – зазначив Бала.

Рада схвалила реінтеграцію Донбасу: як депутати голосували за законопроектЗаконопроект про реінтеграцію Донбасу сьогодні був ухвалений Верховною Радою. Слово і Діло розбиралося, як голосували нардепи.

Раніше заступник голови фракції «Батьківщини» Сергій Соболєв розповів «Слову і Ділу», що поточний тиждень – не найкращий для такого голосування, й уточнив, що фракція проголосує, якщо їхні поправки, які підтримав комітет, ухвалять у подальшому.

За даними порталу, інший нардеп від «Батьківщини» Альона Шкрум пообіцяла, що проголосує за закон про реінтеграцію Донбасу, лише якщо в ньому будуть виконані її вимоги. Обіцянка отримала статус «не виконано».

Свої голоси «за» віддали 280 нардепів, 36 – виступили проти, 2 – утрималися. З «Батьківщини» лише 15 нардепів проголосували за документ.

Детальніше про те, як голосували за законопроект фракції та групи, – на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: