Реінтеграція Донбасу: Шкрум порушила обіцянку голосувати за закон лише на її умовах

Читать на русском
Реінтеграція Донбасу: Шкрум порушила обіцянку голосувати за закон тільки в разі, якщо будуть враховані її вимоги

Народний депутат Олена Шкрум пообіцяла, що проголосує за закон про реінтеграцію Донбасу тільки в тому випадку, якщо в проекті будуть передбачені такі вимоги: Крим теж буде названий окупованою територіє разом із Донбасом; Росію змусять до виконання міжнародних договорів; на країну-агресора покладуть зобов'язань держави –оккупанта; буде створена ставка Верховного Головнокомандувача.

Таку обіцянку вона дала 28 листопада 2017 року ефірі Прямого каналу, нагадує «Слово і Діло».

«Я готова голосувати за чотири речі, якщо будуть прийняті наші чотири концепції.Перше – поєднати Крим і Донбас, там має бути обов’язково Крим, тому що ми не можемо торгувати однією територією за рахунок іншої. Друге – ми маємо забезпечити виконання Росією тих договорів, які вона не виконує і на Росію покласти зобов’язання як на державу агресора і державу окупанта. Третє, дуже важливе, – нам треба повертатися до ст.160 Конституції, коли президент є головнокомандувачем, створюється ставка головнокомандувача. І в нас не буде тоді Маріупольского суду, який на 13 років виносить вирок нашому прикордоннику за то , що він виконував свої обв’язки» – заявила Олена Шкрум в прямому ефірі.

Альона ШкрумНародний депутат України

Під час голосування законопроекту про реінтеграцію Донбасу 18 січня 2018 року Олена Шкрум віддала свій голос на підтримку нової редакції документу. Не дивлячись на те, що не всі вимоги депутата були дотримані в законопроекті. До речі, це вона підтвердила в своєму пості в Facebook, де серед дотриманих в законопроекті вимог не згадала того, що раніше домагалася, щоб Крим був названий окупованою територією, як і Донбас.

«Щоб трохи підвести риску згідно із законом про реінтеграцію Донбасу: цей Закон, на жаль, не став і не стане єдиним конституційним шляхом повернення Криму і Донбасу і відсічі збройної агресії Росії», - написала Олена Шкрум на своїй странцу в соцмережі.

І це її єдина згадка про Крим. Далі Шкрум пише, що мало бути відображено в законі: у разі збройного нападу має слідувати рішення президента про мобілізацію, введення воєнного стану в окремих районах двох областей. Далі - затвердження Верховною Радою указу про використання Збройних Сил України та надання всім органам спеціальних повноважень для відсічі збройної агресії і введення тимчасових обмежень прав людини при відбитті агресії.

Таким чином, Альона Шкрум провалила свою обіцянку.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Альона Шкрум дала 42 обіцянки, з яких 14 (33%) виконала і 10 провалила.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що Олена Шкрум не виконала обіцянку оскаржити в суді процедуру прийняття і підписання законопроекту про Конституційний суд України. Також ми писали, що Шкрум подала законопроект про внесення змін до закону про держслужбу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: