Загострення на Донбасі: з чим пов'язана активність бойовиків та що чекає на «Мінськ»

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Якщо враховувати вибори в Росії, то, можливо, нинішнє загострення свідчить про намір РФ створити якусь «перемогу» для того, щоб не казали, що Путін зливає Донбас. Хоча мало віриться, що Путіну потрібні якісь додаткові перемоги. Він і так розуміє, що вибори він виграє.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, оцінюючи загострення на Донбасі та переговори в Мінську.

«Якщо без прив'язки до виборів у РФ, то може бути ще один варіант. Можливо, на Донбасі знову почалося загострення, оскільки вже досить довго йдуть повідомлення про те, що хочуть змінити «Мінськ», – припустив Горбенко.

На його думку, для цього потрібні кардинальні зміни на фронті.

«Ми пам'ятаємо, як з'явилися перший і другий «Мінськ». Це були великі програші ЗСУ. Для того, щоб з'явився новий формат, потрібні кардинальні зміни на фронті – чи то стратегічна перемога України, то чи програш», – констатував фахівець.

Він підкреслив, що для зміни формату щодо Донбасу має бути зміна, яке приведе сили в новий стан.

«Можливо, ЗСУ щось роблять для переваги, можливо, росіяни діють», – зазначив експерт.

За його словами, бажання змінити «Мінськ» є у всіх сторін.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що третьої зустрічі в Мінську з врегулювання ситуації на Донбасі не будеСказано 27 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Без військових аргументів змінити його неможливо. Скільки б не говорили про вирішення конфлікту дипломатією, час показує, що якісь зміни відбуваються лише після військових подій. Тому, напевно, питання вирішуватиметься військовим шляхом», – резюмував Андрій Горбенко.

За даними «Слова і Діла», два роки тому Петро Порошенко пообіцяв, що третьої зустрічі в Мінську щодо врегулювання ситуації на Донбасі не буде.

Нагадаємо, також президент запевнив, що Україна не змінить лінії державного кордону. Повний перелік обіцянок глави держави – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: