У Криму затримали кримських татар за поодинокі пікети

Читать на русском
В окупованому Криму затримали кримських татар за участь в одиночних пікетах три місяці тому.

Сьогодні вранці, 18 січня, в Криму люди в масках затримали двох кримськотатарських активістів, учасників одиночних пікетів 14 жовтня 2017 року – Гірея Куламетова та Кемала Сеїтьяєва.

Як інформує «Слово і Діло», про це в Facebook повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність».

Четвертий рік анексії Криму: якої помилки припустилась Україна та як спекулює ЗахідМинає четвертий рік анексії української території. Тривають судові процеси, а збитки від втрати території оцінили в більш ніж трильйон. Тим часом деякі країни Заходу пропонують обмін – гроші замість земель. Оцінку ситуації дали експерти.

Як зазначається, також правоохоронці провели обшуки в будинках активістів: у місті Старий Крим і в Білогірську. Повідомляється, що під час першого обшуку в будинку Куламетова вилучили комп'ютер.

«Забрали телефони у мешканців будинку, вилучили процесор, всередині будинку й на вулиці велика кількість людей у масках. Під'їзд до будинку оточений силовиками. До будинку підігнаний автозак. Жінок і дітей підняли на мансарду будинку», – йшлося в повідомленні.

Незабаром стало відомо про його затримання, сьогодні над ним має відбутися суд. Його та Сеїтьяєва, якого також відвезли до суду, хочуть звинуватити в поширенні екстремістської інформації в соціальних мережах.

Нагадаємо, 14 жовтня 2017 року в анексованому Криму відбулася серія одиночних пікетів проти репресій силовиків щодо кримських татар, мусульман.

Учасників одиночних пікетів 18 грудня оштрафували на 650 тисяч рублів (приблизно 285 тисяч гривень).

Як повідомлялося, прокуратура Автономної Республіки Крим оголосила в розшук сімох екс-депутатів кримського парламенту, які сприяли анексії півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: