Порошенко назвав головну мету доопрацювання закону про антикорупційний суд

Читать на русском
Глава держави Петро Порошенко зустрівся з громадськими активістами і обговорив створення антикорупційного суду.
Петро Порошенко на зустрічі з громадськими активістами

Президент України Петро Порошенко зазначив, що спільною метою активістів і народних депутатів є доопрацювання законопроекту про антикорупційний суд до рекомендацій Венеційської комісії.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав виконавчий директор Transparency International Ярослав Юрчишин за результатами зустрічі з громадськими організаціями, повідомляє «Слово і Діло».

«Антикорупційний суд треба забезпечити законодавчою базою до березня 2018 року. Дискусії по окремим положенням у парламенті доцільні, ультиматими з будь-якої сторони – ні. Спільна мета – повна відповідність законодавству та рекомендаціям Венеційської комісїі, але тільки її», – написав Юрчишин.

Крім того, за його словами, Порошенко підтримує скасування декларування для антикорупційних активістів.

«Скасування декларування для антикорупційних активістів. Президент однозначно за. Його політична сила вкотре вносить це питання в порядок денний. Так, політики вимагають ширшого звіту до громадських організацій, але який саме це має бути звіт – треба узгодити з ГО. Чи в парламентській дискусії, чи в інший спосіб. Але теж не відкладаючи до квітня», – вважає виконавчий директор TI.

Нагадаємо, у МВФ розкритикували президентський законопроект про антикорупційний суд.

Також у Світового банку з'явилися питання щодо законопроекту про антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: